Op de motor op vakantie

Dit jaar ga ik voor de derde keer op de motor op vakantie. Als echte motorfanaat wil ik niets liever meer. Voorheen ging ik altijd met de auto en nam ik de motor mee in een aanhanger. Toch is dit heel anders als dat je echt op de motor op vakantie gaat. Je toert wat rond in het buitenland, maar maakt geen grote tochten omdat de kinderen bij de caravan zitten en je hen ook wilt vermaken. Nu mijn kinderen ouder zijn en ik en mijn vrouw samen op vakantie gaan, gaan we heerlijk op de motor naar Frankrijk. We beschikken beide over een goede motor en veilige motorkleding. Van vrienden krijg ik vaak de vraag hoe ik alle bagage nu mee neem op een motor. Nou ik zal je vertellen, alle bagage kan prima mee op de motor! In deze blogpost laat ik weten hoe ik alle bagage meeneem op de motor.

Diverse soorten bagage tassen

Een motorrugtas is erg handig wanneer je langere afstanden op de motor aflegt. Een motorugtas is anders dan een normale rugtas, omdat je deze met een sluiting kunt vastmaken aan je borst of middel. De meeste motorrugzakken zijn gemaakt van leder, textiel of cordura.  Zelf heb ik een Krieger R20 rugzak van cordura die erg comfortabel is. De capaciteit is 20 liter en de schouderbanden en tailleband zijn verstelbaar. Echt een aanrader wat mij betreft. Ook heb ik een speciale tanktas welke je bevestigd op de tank van de motor. Zelf heb ik de Alpinestars Tech Aero Tanktas. Het is een super fijne tanktas die er mooi uitziet. De tas is gemaakt van waterbestendig textiel en past op de meeste tanks. Erg handig is de kaart en GPS houder die is voorzien van een transparant venster. Deze zit bovenop de tas zodat je dit altijd in het zicht hebt. Last but not least, een zadeltas. Een zadeltas wordt bevestigd op het zadel en hier past erg veel in. Ik heb er zelf meerdere maar mijn favoriet is de Oxford RT30 Switch tailpack. Deze kan namelijk op meerdere manieren worden gebruikt. Bij de tas zit een speciale waterdichte regenvoering en aan de achterkant zit een fluorescerend component waardoor je beter zichtbaar bent.  In de tas past maar liefst 30 Liter.

Al met al kan ik ontzettend veel meenemen wanneer ik op reis ga met de motor. Je kunt het echt vergelijken met de achterbak van een personenauto. Ik kan niet wachten tot het weer zomer is. Ga jij nog op vakantie en zo ja waarnaartoe?

Foto's Motorkledingcenter